torsdag 18 oktober 2012

SOTS Deleter av Niklas Vedberg

Lägger här upp länken för SOTS till min kortfilm Deleter.
Pdf'en finns i min public mapp på dropbox denna << SOTS >>
eventuellt kanske ni måste registrera er på dropbox för att komma åt den, men jag tror inte det skall behövas. Kommentera gärna till detta inlägg vad jag kan förbättra med dem olika delarna i på SOTSen :)
MVH
Niklas Vedberg

4 kommentarer:

  1. Fint jobbat med SOTS:n! I denna SOTS får jag en god översikt och senare en detaljerad bild över hur du ska producera din film.

    Jag ska först gå igenom synopsis och det jag saknar i listan är "karaktärerna:" för att förtydliga om vilka karaktärer som är med i filmen. Dessa karaktärer kan skrivas i versaler under hela SOTS:n för snabbt bli ihågkommna och för att framhäva dem mer. För att förklara vad jag menar är, om jag (som utomstående) skulle filma denna film åt dig skulle jag med lätthet hitta vilka karaktärer och när de ska synas i de olika scenerna om de är skrivna i versaler.
    Din handling i synopsisen låter väldigt kul och ska bli ett nöja att se men det är när du skrev "Bengt och Olof blir jagade ut i köket där de får sig en prygling som sent skall glömma", här skulle jag vilja ha en mer visuell tydlig text om vad du menar, jag förstår att han blir arg och något "ont" händer. Det blir lite mer romantext än beskivande handling.

    I din ouline som innehåller ett bra scenspråk och en detaljerad handling finns det en sak som stör min läsning. Texten måste brytas ner i stycken och mellanrum
    , detta gör du rätt bra i ditt film treatment.
    Sedan i din outline skrev du;
    2. exteriör LÄGENHETEN-fönstret-blinkar
    Detta låter lite konstigt, då jag uppfattar det onatuligt för själva fönstet kan inte blinka, ett tips är att skriva såhär istället:
    2. Exteriör LÄGENHETEN
    2.1 Från lägenhetens fönster blinkar ljuset inifrån

    I din ouline skiver du i alla scener om scenplatsen "lägenheten", men för att tydligöra var exakt de befinner sig i lägenheten är det mycket bättre att skriva direkt, vardagsrummet, sovrummet eller köket. I ditt film treatment är det bättre att spara på ord med att endast nämna en scenplats, för det framgår i synopsisen att de är i lägenheten.
    En liten detalj i ditt film treatment är att ha en bättre sammanhållning så det ser likadant när du skriver scener och scenplatser. Jag tycker för övrigt att den är väldigt bra berarbetad.

    Din storyboard är lättförstålig och det är mycket bra att du lagt dit text i efterhand på datorn. Bilderna beskiver bra handlingen med diagram för att förklara rörelse och kamrarörelse. Det enda jag saknar är perspektiv (i den förklarande texten) som inte finns med i rikigt alla klipp, detta gäller även i ouline och film treatment. Om det är ett normalt perspektiv, brukar man skriva normalperspektiv eller objektperspektiv (ser handlingen från ett avstånd).

    Jag tycker du gjort ett mycket bra jobb och hoppas att slutprodukten blir bra! Ska bli kul att se! Lycka till med filmprojeket!

    SvaraRadera
  2. Ett OK planeringsarbete även om delar kan förtydligas, t.ex. var i lägenheten. Ibland är de i ett rum och vid något tillfälle i köket, eller?
    Att ange plats noga är viktigt för t.ex. tagningsschema i de fall det behövs belysning eller annan utrustning. Då tas ju alla delar som är i köket samtidigt för att inte behöva "rigga" om utifrån själva handlingen

    SvaraRadera
  3. Jag kommer in lite sent med min kommentar och ber om ursäkt för att den är så sen! Jag gillar idén skarpt och du lyckas utrycka väl i din SOTS vad du vill få fram. Jag tror att vem som helst hade kunnat ta din SOTS och göra filmen på precis det sättet du vill ha den. Det ska bli väldigt kul att se filmen när den är färdig, lycka till!

    SvaraRadera